Friday, 11 November 2016

Jangan Kufur Nikmat

Satu perkara yang saya sangat suka dengan Public Mutual ialah TAKAFUL PERCUMA. Itulah yang saya utamakan pada klien-klien KWSP saya. Pertama kali jumpa, saya terus buatkan penamaan takaful.

Memang PERCUMA, sebab tak perlu carum apa-apa. Dan permohonan lulus automatik walaupun klien itu sudah ada penyakit sebelumnya. Syarikat takaful pun tak buat macam ni. Dapat pula takaful ikut jumlah simpanan!

Betul ke? Tengok je gambar-gambar ni sebagai bukti. Waris dapat pampasan takaful + keseluruhan simpanan dalam unit trust + segala pulangan berganda bagi simpanan tersebut. Kalau RM100K simpanan + pulangan allahyarham klien, RM100K jugalah takaful diterima waris. Senang cerita, waris dapat jumlah dua kali ganda dari simpanan. Ya, RM200K.

Simpanan dalam unit trust boleh cecah sampai RM100K ke? Banyak tu..
Orang kaya, RM100K ni senang je. Yang tak berapa kaya, RM100K ni pun senang je. Koman-koman kita, KWSP ada. Acu tera tengok, KWSP Akaun 1 boh bape? Tak payah guna duit. Pakai KWSP je pun , memang boleh sangat dapat nilai RM100K. Dari dok saje dalam KWSP, baik bawok tubik sikek, masuk unit trust. Dapat TAKAFUL PERCUMA. Ye dok?

Jangan kufur nikmat, boh :p

Kredit to rakan-rakan ejen, saudara Kamrin dan Fahmi.

#celikharta
#islamicunittrust
#sayaperundingunitamanahberlesen

No comments:

Followers