Friday, 11 November 2016

Jangan Kufur Nikmat, Boh!

Satu perkara yang saya sangat suka dengan company ini ialah TAKAFUL PERCUMA. Itulah yang saya utamakan pada klien-klien saya. Pertama kali jumpa, saya terus buatkan penamaan takaful.

Memang PERCUMA, sebab tak perlu carum apa-apa. Dan permohonan lulus automatik walaupun klien itu sudah ada penyakit sebelumnya. Syarikat takaful pun tak buat macam ni. Dapat pula takaful ikut jumlah simpanan!

Betul ke? Tengok je gambar-gambar ni sebagai bukti. Waris dapat pampasan takaful + keseluruhan simpanan dalam unit trust beserta segala pulangan berganda bagi simpanan tersebut. Kalau RM100K simpanan beserta pulangan allahyarham klien, RM100K jugalah takaful diterima waris. Senang cerita, waris dapat jumlah dua kali ganda dari simpanan. Ya, RM200K.

Simpanan dalam unit trust boleh cecah sampai RM100K ke? Banyak tu.. 

Orang kaya, RM100K ni senang je. Yang tak berapa kaya, RM100K ni pun senang je. Koman-koman kita, EPF ada. Acu tera tengok, Akaun 1 boh bape? Tak payah guna duit. Pakai tu je pun , memang boleh sangat dapat nilai RM100K. Dari dok saje dalam Akaun 1, baik bawok tubik sikek, masuk unit trust. Dapat TAKAFUL PERCUMA. Ye dok?

Jangan kufur nikmat, boh :p

Kredit to rakan-rakan ejen, saudara Kamrin dan Fahmi.



"Verily, my solah, my sacrifice, my living, and my dying are for Allah, the Lord of all that exists."

Nur Suhaila Zulkifli
Masjid Tanah

Thursday, 10 November 2016

Kisah Kasut Fateh

Kelmarin, Perkampungan KMM buat makan-makan dan BBQ di rumah Pengarah. Ramai datang. Dari Ketua-ketua Jabatan, felo, dan penghuni kediaman staf. Meriah. Fateh pun jadi terlebih aktif sebab nak show off dia boleh buat itu ini.  Jadi, Abi terpaksa bawa dia duduk dalam kereta je. Dan kasut Fateh tertinggal di rumah Pengarah.

Janji dengan Pengarah, nak ambil semalam. Tapi semalam hujan. Ummi lupa nak bagitahu Pengarah, tak jadi ambil semalam.

Hari ini, di kafe, terserempak dengan Pengarah. Pengarah cakap, "kasut anak awak ada dalam kereta saya."
Aduh, malunya.. Kasut Fateh ni da naik maqam pulak. Dari duduk di rumah Pengarah, siap naik kereta Pengarah. Hu3.

Waktu ummi nak pergi ambil tadi, Pengarah sanggup berjalan dari pejabatnya ke kereta, nak bagi kasut Fateh ni. Malu ummi, Tn Pengarah bersusah macam ni. Pengarah relek je. Ummi yang rasa nak tutup muka dengan kasut Fateh ni. Haha..

Wednesday, 9 November 2016

Jangan Takut Mencuba

Takkan rugi jika mencuba. Kalau pun tak tercapai ke bintang, setidaknya dapat jejak di bulan.

***
Baru dapat tahu BFF di Nottingham telah berkahwin. Dua tahun lalu! Dengan kawan sesama Isoc (Islamic Society) juga! Ok fine. Mentang-mentang saya da balik Malaysia. Sedih hakak, mereka tak khabo.

Menariknya, muslimin tu orang kulit hitam. Yang BFF saya tu cantik mengalahkan Katrina Kaif. Memang sebangsa dengan aktres hindustan pun. Da la cantik jelita, aktif dan femes pulak tu.. Di kala muslimin lain dok menyangka BFF saya ni da ada orang cop etc, kawan saya yang muslimin ni yang beranikan diri pergi merisik dan melamar. Dan lamarannya diterima. Saya rasa waktu tu mesti kat Notts kecoh pasal ni.

Itu katanya, jangan takut nak mencuba.. Setidaknya, takde la gigit jari sebab tak mencuba. Ye dak? :p

Followers