Friday, 5 May 2017

BOS Training-Completed!

Rasa 'special' sangat to be selected dari berpuluh-puluh ribu kakitangan Kem. Pendidikan.. To be among the chosen 2200 staffs to attend BOS (Blue Oceon Strategy) Training ni secara online (cia cia sangat).


Mainly BOS Training ni nak ajar cara sistematik macam mana kita nak wujudkan persekitaran bisnes, kehidupan yang kreatif dan berjaya. Siapa yang minat bisnes macam saya, cepat la kot dapat absorb benda ni.

Untuk kawan-kawan yang kena menyiapkan tugasan ni, selamat menjawab! The tips is there's no tips. Ikut sahaja apa yang tertera. Sebab dari 10 modul tu, setiap modul ada video, accompanied by 3-5 questions, kemudian beberapa short articles followed by a few questions and tetiba ada set soalan out of no where. Memang tak boleh skip any of those, sebab automatic tak boleh proceed to another assessment.

Paling penting, tengok video, tengok betul-betul. Baca article, baca betul-betul. Sebab soalan dia ada yang level KBAT. Jawapan pilihan bukan level yes no yes no ye.. Oh ya, internet make sure laju ya..

Not really sure kalau banyak sangat salah kena reseat balik ke tak. Saya ambil masa 2 jam setengah untuk siapkan ni. Dapat markah 60%. Modul hujung-hujung tu da tak boleh fokus sangat. Dok fikir nak kena ambil Fateh di tadika.

Oh ya, boleh sediakan makanan siap-siap. Biasanya kalau otak kita diuji soalan KBAT ni, ATP banyak guna. Kita akan cepat lapar jadinya :p

All the best kawan-kawan!

"Verily, my solah, my sacrifice, my living, and my dying are for Allah, the Lord of all that exists." Nur Suhaila Zulkifli
Masjid Tanah

No comments:

Tips Nak Jadi Jutawan Tanpa Guna Cash

Sebenarnya ramai masih tak tahu, akaun 1 €PF tu boleh jadikan kita kaya-raya. Selain pengeluaran masa umur 55 nanti, ada SATU lagi cara nak ...