Friday, 11 November 2016

Jangan Kufur Nikmat, Boh!

Satu perkara yang saya sangat suka dengan company ini ialah TAKAFUL PERCUMA. Itulah yang saya utamakan pada klien-klien saya. Pertama kali jumpa, saya terus buatkan penamaan takaful.

Memang PERCUMA, sebab tak perlu carum apa-apa. Dan permohonan lulus automatik walaupun klien itu sudah ada penyakit sebelumnya. Syarikat takaful pun tak buat macam ni. Dapat pula takaful ikut jumlah simpanan!

Betul ke? Tengok je gambar-gambar ni sebagai bukti. Waris dapat pampasan takaful + keseluruhan simpanan dalam unit trust beserta segala pulangan berganda bagi simpanan tersebut. Kalau RM100K simpanan beserta pulangan allahyarham klien, RM100K jugalah takaful diterima waris. Senang cerita, waris dapat jumlah dua kali ganda dari simpanan. Ya, RM200K.

Simpanan dalam unit trust boleh cecah sampai RM100K ke? Banyak tu.. 

Orang kaya, RM100K ni senang je. Yang tak berapa kaya, RM100K ni pun senang je. Koman-koman kita, EPF ada. Acu tera tengok, Akaun 1 boh bape? Tak payah guna duit. Pakai tu je pun , memang boleh sangat dapat nilai RM100K. Dari dok saje dalam Akaun 1, baik bawok tubik sikek, masuk unit trust. Dapat TAKAFUL PERCUMA. Ye dok?

Jangan kufur nikmat, boh :p

Kredit to rakan-rakan ejen, saudara Kamrin dan Fahmi."Verily, my solah, my sacrifice, my living, and my dying are for Allah, the Lord of all that exists."

Nur Suhaila Zulkifli
Masjid Tanah

No comments:

Fateh Oh Fateh..

Perbualan semalam dengan Fateh. Pukul 6 pm Fateh: Abi, kita nak di mandi tolam ter? Ummi: Esok gi. Hari ni kolam tutup (terpaksa tipu seb...