Sunday, 10 January 2010

Because We Care

Tidak mampu menulis panjang. Cukup sekadar memanjangkan seruan kepada para blogger prihatin agar tampil membantu, bukan wang, tetapi masa dan tenaga untuk meringankan beban sahabat. Biarpun tak pernah bersua muka, tapi mungkin hari ini hari dia, esok hari kita.


Wallahu 'alam.

Dari blog Ir Hydir:

Ini adalah suatu entri khas. Entri yang mungkin menyaksikan sejauh mana komitmen blogger semua untuk memperlihatkan kepada semua bahawa blogger adalah orang yang bertanggungjawab terhadap apa yang ditulisnya.

Kita bertanggungjawab terhadap rakan-rakan blogger kita samada dalam keadaan susah dan senang. Kita adalah blogger prihatin terhadap rakan-rakan blogger, terhadap masyarakat dan kepada negara.

Terpanggil kepada permasalahan En Megat, saya meminta semua blogger di Malaysia meletakkan ribbon diatas di blog masing-masing sebagai tanda kita prihatin.

Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menyumbang RM1 kepada En Megat. Anda boleh mengikuti apa yag tersurat dan tersirat tentang En Megat di post ini: Tangisan Aku, Isteri dan Anak-anak

Ikut langkah ini:

1)Copy dan paste ribbon diatas.

2)Letakkan di blog masing-masing samada di sidebar or mana2 yg visible. Anda boleh resize saiz ribbon itu untuk kesesuaian blog anda.

3)Biarkan ribbon tu selama seminggu di blog masing2 sehingga 17/1/2010

4)Maklumkan kepada saya melalui komentar di bawah bahawa anda dah letakkan ribbon tersebut boleh juga maklum melalui twitter @kbsoccernet.

Moga usaha kita yang kecil ini mendapat keberkatan dan rahmat daripada-Nya.


Sejauh Mana Kesahihannya?

Jujurnya, saya selidiki sendiri sejauh mana usaha meletakkan riben kecil di blog mampu menyumbang RM1 kepada insan kurang bernasib baik itu. Kalau anda baca komen ke 52 dan 53, mungkin anda akan yakin bagaimana sistem ini berfungsi.

Tapi saya tak pasti pula bagaimana pula kita boleh menderma kalau kita melanjutkan email kepada rakan-rakan... Hmm..

p/s: Selamat maju jaya buat semua yang bakal bertarung dengan peperiksaan. Jihad fil imtihan!


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

No comments:

Passion

"Awak ni asyik tak datang kelas sebab migrain.. Kena cek kot takut ada masalah lain." Risau memikirkan kesihatan anak murid di had...